Canneloni
Mina barns favoriträtt!
Jättegott, men aningens pilligt att få i köttfärsen i cannelonirören...
Man får in tekniken till slut.
Jag brukar hålla ett rör med ena öppningen mot en skärbräda och sedan helt enkelt mata i köttfärs uppifrån med hjälp av en tesked.
Eftersom fyllningen tar lite tid, har jag valt att förenkla köttfärstillagningen med hjälp av halvfabrikat.
Koka cannelonirör enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs 300 g nötfärs i margarin i en stekpanna. Tillsätt sedan 1 burk Findus Original(!) köttfärssås.
Eftersom fyllningen tar lite tid, har jag valt att förenkla köttfärstillagningen med hjälp av halvfabrikat.
Koka cannelonirör enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs 300 g nötfärs i margarin i en stekpanna. Tillsätt sedan 1 burk Findus Original(!) köttfärssås.
Krydda upp med basilika och oregano.
Häll knappt en halv förpackning Kelda Simply Cheese i en ugnsfast form.
Häll knappt en halv förpackning Kelda Simply Cheese i en ugnsfast form.
Fyll rören och lägg dem tätt i formen.
Häll över resten av ostsåsen och strö över riven ost.
Gratineras i ugn, 190 grader, 20 minuter.
Serveras med en god sallad och nygräddat vitlöksbröd!
Gratineras i ugn, 190 grader, 20 minuter.
Serveras med en god sallad och nygräddat vitlöksbröd!
Kommentarer
Trackback