Emmas mumsiga vitchokladpannacotta

Min vän Emma är en fena i köket. Jag har fått många goda recept av henne genom åren, och detta är en favoritdessert!

Söt och mastig, så den serveras med fördel i små snapsglas!

12 portioner

3 tsk gelatinpulver
3-4 msk kallt vatten

6 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 msk vaniljsocker - godast med äkta såklart.

200 g vit choklad.

Blanda gelatinet med vattnet i ett glas och låt stå ca 5 minuter.

Koka upp grädden, mjölken, sockret och vaniljsockret under omrörning.
Bryt chokladen i småbitar och rör ner den i gräddblandningen.

När allt är smält och väl blandat häller man i gelatinklumpen under vispning.

Häll upp i små plastsnapsglas och ställ i kylen minst 3 timmar.



När pannacottan har stelnat täcks den med ett tunt lock av syrliga bär.
Det ser jättefint ut, och bryter även av det söta lite lagom:

Koka bär (t.ex hallon och blåbär, eller vad man nu tycker om och har tillgång till).
Mixa dem med stav till en slät massa.

Blanda ngn tsk gelatinpulver med ngn msk vatten. Låt stelna och rör sedan ner i bärsmeten.

Lägg bärmassan i ett tunt lager ovanpå pannacottan och låt stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0