HALLONPANNACOTTACHEESECAKE

hallonpannacottapaj från tasteline
Pajdeg
12 st   digestivekex
75 gram   smält smör
Fyllning
3 st   gelatinblad
3 dl   vispgrädde
1 dl   strösocker
250 gram   hallon
200 gram   philadelphiaost
färska bär, till garnering
Tillagning
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Det här receptet hittade jag på Tasteline för ett tag sedan. Jag har gjort den många gånger sedan dess. Det är min favorit bland efterrätter/bjudfika. Den är söt men samtidigt syrlig och fräsch. Supergod, lättgjord och räcker till många!

8-10 bitar

Pajdeg
12 st   digestivekex
75 gram   smält smör
Fyllning
3 st   gelatinblad
3 dl   vispgrädde
1 dl   strösocker
250 gram   hallon
200 gram   philadelphiaost
färska bär, till garnering

Tillagning
8-10 bitar:

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0