Kesokaka
En gång i mina yngre år, medan jag fortfarande bodde hemma, var min storasyster hemma på besök.
När jag kom hem från skolan hade hon gjort denna kaka. Den påminner en anings om klassisk ostkaka, och är jättegod lite halvljummen - med sylt.
Ett jättebra mellanmål!
500 g naturell keso
500 g naturell keso
1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk eller mellangrädde
3 ägg
3/4 dl socker
rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl hackad mandel
Blanda alla ingredienser. Häll upp i en liten gratängform. Grädda i 175-200 grader, ca 15-20 minuter, tills kakan stelnat och fått fin färg.
Servera ljummen med sylt - och eventuellt en klick lättvispad grädde!
Blanda alla ingredienser. Häll upp i en liten gratängform. Grädda i 175-200 grader, ca 15-20 minuter, tills kakan stelnat och fått fin färg.
Servera ljummen med sylt - och eventuellt en klick lättvispad grädde!
Kommentarer
Postat av: Matilda
mums, jag gillar kesokaka jag :)
Trackback