Hasselnötspraliner

Jag gör alltid massor av julgodis! Knäck, tant Gunnels praliner och Rocky Road är måsten som återkommer år efter år. Sen brukar jag också testa nåt nytt varje år.
I år gör jag för första gången Hasselnötspraliner (Baci).

20 stycken

150 g mörk choklad
ca 1 dl hasselnötter
100 g Nutella

20 små formar av aluminiumfolie (ischokladformar)

Smält hälften av den mörka chokladen i vattenbad eller micro.

Skeda i lite choklad i folieformarna, och vicka runt chokladen så den helt täcker sidorna.
Du kan också pensla med en liten pensel.

Ställ formarna kallt en stund. Rosta under tiden nötterna i en torr stekpanna eller i ugnen.
Låt dem svalna och gnugga sedan bort skalet.

Lägg undan 20 nötter och hacka resten smått.

Smält Nutellan i vattenbad. Blanda ner de hackade nötterna.

Klicka Nutellan i chokladformarna och peta ner en nöt i mitten.
Ställ pralinerna att stelna i rumstemperatur cirka en timme.

Smält resten av chokladen. Låt den svalna något.
Skeda chokladen över pralinerna.

Låt pralinerna stelna helt innan du försiktigt lossar folieformarna.

Förvara svalt eller i kylskåp.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0