Hasselnötspraliner
Jag gör alltid massor av julgodis! Knäck, tant Gunnels praliner och Rocky Road är måsten som återkommer år efter år. Sen brukar jag också testa nåt nytt varje år.
Klicka Nutellan i chokladformarna och peta ner en nöt i mitten.
Ställ pralinerna att stelna i rumstemperatur cirka en timme.
Smält resten av chokladen. Låt den svalna något.
I år gör jag för första gången Hasselnötspraliner (Baci).
20 stycken
150 g mörk choklad
20 stycken
150 g mörk choklad
ca 1 dl hasselnötter
100 g Nutella
20 små formar av aluminiumfolie (ischokladformar)
Smält hälften av den mörka chokladen i vattenbad eller micro.
Skeda i lite choklad i folieformarna, och vicka runt chokladen så den helt täcker sidorna.
20 små formar av aluminiumfolie (ischokladformar)
Smält hälften av den mörka chokladen i vattenbad eller micro.
Skeda i lite choklad i folieformarna, och vicka runt chokladen så den helt täcker sidorna.
Du kan också pensla med en liten pensel.
Ställ formarna kallt en stund. Rosta under tiden nötterna i en torr stekpanna eller i ugnen.
Ställ formarna kallt en stund. Rosta under tiden nötterna i en torr stekpanna eller i ugnen.
Låt dem svalna och gnugga sedan bort skalet.
Lägg undan 20 nötter och hacka resten smått.
Smält Nutellan i vattenbad. Blanda ner de hackade nötterna.
Lägg undan 20 nötter och hacka resten smått.
Smält Nutellan i vattenbad. Blanda ner de hackade nötterna.
Klicka Nutellan i chokladformarna och peta ner en nöt i mitten.
Ställ pralinerna att stelna i rumstemperatur cirka en timme.
Smält resten av chokladen. Låt den svalna något.
Skeda chokladen över pralinerna.
Låt pralinerna stelna helt innan du försiktigt lossar folieformarna.
Förvara svalt eller i kylskåp.
Låt pralinerna stelna helt innan du försiktigt lossar folieformarna.
Förvara svalt eller i kylskåp.
Kommentarer
Trackback