Trillingnöt
En klassiker som alltid försvinner först ur alla chokladaskar man köper.
Gör egna!! Enkelt och gott!
ca 35 st
ca 1 1/2 dl hasselnötter
ca 35 st
ca 1 1/2 dl hasselnötter
200 g ljus choklad
Rosta nötterna i torr stekpanna eller i ugnen. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalen.
Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna lite och häll sedan ca hälften av chokladen över nötterna.
Rosta nötterna i torr stekpanna eller i ugnen. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalen.
Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna lite och häll sedan ca hälften av chokladen över nötterna.
Blanda om ordentligt.
Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet ca 20 minuter.
Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet ca 20 minuter.
Håll under tiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten.
Skeda lite av chokladen i en plastpåse för senare dekorering och doppa trillingnötterna i resterande choklad med hjälp av en gaffel.
Skeda lite av chokladen i en plastpåse för senare dekorering och doppa trillingnötterna i resterande choklad med hjälp av en gaffel.
Låt dem droppa av ordentligt och lägg dem på bakplåtspapper igen.
Låt dem stelna helt.
Doppa påse med choklad i varmt vatten så den blir flytande och klipp av ett hörn av påsen.
Låt dem stelna helt.
Doppa påse med choklad i varmt vatten så den blir flytande och klipp av ett hörn av påsen.
Spritsa chokladen över de stelnade pralinerna.
Låt stelna igen.
Förvara svalt eller i kylskåp.
Låt stelna igen.
Förvara svalt eller i kylskåp.
Kommentarer
Trackback