Trillingnöt

En klassiker som alltid försvinner först ur alla chokladaskar man köper.
Gör egna!! Enkelt och gott!

ca 35 st

ca 1 1/2 dl hasselnötter
200 g ljus choklad

Rosta nötterna i torr stekpanna eller i ugnen. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalen.

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna lite och häll sedan ca hälften av chokladen över nötterna.
Blanda om ordentligt.

Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet ca 20 minuter.
Håll under tiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten.

Skeda lite av chokladen i en plastpåse för senare dekorering och doppa trillingnötterna i resterande choklad med hjälp av en gaffel.
Låt dem droppa av ordentligt och lägg dem på bakplåtspapper igen.

Låt dem stelna helt.

Doppa påse med choklad i varmt vatten så den blir flytande och klipp av ett hörn av påsen.
Spritsa chokladen över de stelnade pralinerna.

Låt stelna igen.

Förvara svalt eller i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0