Biskvier
Biskvier måste väl vara något av det godaste som finns?!
Går utmärkt att baka själv dessutom!
ca 30 st
Bottnar:
ca 30 st
Bottnar:
400 g mandelmassa
2 äggvitor
Vispa vitorna till löst skum. Blanda ner riven mandelmassa till en smidig smet.
Vispa vitorna till löst skum. Blanda ner riven mandelmassa till en smidig smet.
Spritsa ut till SMÅ rundlar på ett bakplåtspapper.
Platta till lite.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 10-15 minuter.
Bottnarna lossnar lättare om man sköljer plåten med kallvatten och sedan lägger tillbaka bakplåtspappret på den fuktiga plåten.
Låt kallna helt!
Biskvismet:
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 10-15 minuter.
Bottnarna lossnar lättare om man sköljer plåten med kallvatten och sedan lägger tillbaka bakplåtspappret på den fuktiga plåten.
Låt kallna helt!
Biskvismet:
2 dl marsankräm
150 g smör!
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Rör fettet smidigt. Tillsätt lite marsankräm i taget.
Rör fettet smidigt. Tillsätt lite marsankräm i taget.
Blanda i vaniljsocker, florsocker och siktad kakao.
Rör till en smidig kräm.
Klicka smeten på bottnarna och ställ kallt att stelna.
Smält sedan 200 g mörk blockhoklad (eller ännu hellre en "fin" choklad)
Klicka smeten på bottnarna och ställ kallt att stelna.
Smält sedan 200 g mörk blockhoklad (eller ännu hellre en "fin" choklad)
tillsammans med 25 g kokosfett eller 1 msk matolja.
Låt chokladen svalna något och doppa alternativt pensla sedan biskvierna!
Låt chokladen svalna något och doppa alternativt pensla sedan biskvierna!
Kommentarer
Trackback