Blomkålsstomp
Det här är en variant på det klassiska potatismoset. Jättegott till stekta/grillade kycklingfiléer!
Receptet ska vara för 4 personer, men jag tycker inte att det räcker, så utöka - kanske dubblera det!
150 g blomkål
Receptet ska vara för 4 personer, men jag tycker inte att det räcker, så utöka - kanske dubblera det!
150 g blomkål
5 cm purjo eller vårlök
400 g potatis
1-2 dl creme fraiche
salt och peppar
Skär blomkål och potatis i bitar. Koka i lättsaltat vatten. Strimla purjon fint.
Mosa potatisen och kålen. Tillsätt CF. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner purjon.
Skär blomkål och potatis i bitar. Koka i lättsaltat vatten. Strimla purjon fint.
Mosa potatisen och kålen. Tillsätt CF. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner purjon.
Kommentarer
Trackback