Jennies gryta
För några år sedan blev vi bjudna på mat hos min vän Jennie - därav rättens namn!
Strimla och stek kycklingen, purjon och fänkålen i lite margarin. Tillsätt curry efter smak.
Häll i alla ingredienser till såsen och låt koka ca 10 minuter.
Tillsätt sedan paprikan och eventuellt bananslantarna.
Den har ätits mååånga gånger hemma hos oss sedan dess!
Jättegod, helt enkelt! Och dessutom en riktigt snabb bjudrätt!
Observeras bör att man inte ska använda sig av lättprodukter (cocosmjölk och creme fraiche), för då skär den sig av någon anledning...
4-5 portioner
1 kg kycklingfilé
Observeras bör att man inte ska använda sig av lättprodukter (cocosmjölk och creme fraiche), för då skär den sig av någon anledning...
4-5 portioner
1 kg kycklingfilé
1/2 purjo
1 fänkål
curry
4 dl cocosmjölk
4 dl cocosmjölk
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
4 msk mango chutney
1 msk soja
2-3 rivna vitlöksklyftor
1 grön paprika i fina bitar
ev 1 omogen banan i slantar
1 grön paprika i fina bitar
ev 1 omogen banan i slantar
Strimla och stek kycklingen, purjon och fänkålen i lite margarin. Tillsätt curry efter smak.
Häll i alla ingredienser till såsen och låt koka ca 10 minuter.
Tillsätt sedan paprikan och eventuellt bananslantarna.
Låt koka ytterligare ca 3 minuter.
Serveras med ris!
Serveras med ris!
Kommentarer
Trackback