Apelsinkokoskaka
Det här är en riktigt gammal goding!!
Första gången jag åt den var jag runt 15 år, och en av mina äldsta barndomsvänner hade då bakat den och tagit med den till det sommarjobb vi båda hade.
Suveränt smaskig!!
Receptet är anpassat till en sockerkaksform. Till en långpanna krävs 1 1/2 sats - dessa mått anges inom parentes!
150 g smält smör (225g)
2 1/4 dl socker (knappt 3,5 dl)
Florsocker
Kokos
Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i smord och bröad form.
Låt svalna och blanda sedan till glasyren.
Första gången jag åt den var jag runt 15 år, och en av mina äldsta barndomsvänner hade då bakat den och tagit med den till det sommarjobb vi båda hade.
Suveränt smaskig!!
Receptet är anpassat till en sockerkaksform. Till en långpanna krävs 1 1/2 sats - dessa mått anges inom parentes!
150 g smält smör (225g)
2 1/4 dl socker (knappt 3,5 dl)
3 ägg (4st)
rivet skal av 1 apelsin
saft av 1 apelsin (-1 msk till glasyren) + mjölk = total mängd 1,5 dl (2 1/4 dl)
1 dl kokos (1,5 dl)
3 dl mjöl (4,5 dl)
2 tsk bakpulver (3 tsk)
Florsocker
1 msk apelsinsaft - se ovan
Kokos
Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i smord och bröad form.
Grädda i 175 grader, ca 30-35 minuter för sockerkaksform eller 10-15 minuter för långpanna.
Låt svalna och blanda sedan till glasyren.
Häll över kakan och strö på kokos!
Kommentarer
Trackback