Kinamat på riktigt!!

Emma, som är min stora matinspiration, bjöd för ett tag sedan på hemlagad kinamat.
Eftersom kinamat är det absolut bästa jag vet (jag skulle kunna äta det varje dag, året runt!!), så är jag fullt kapabel att bedöma om det smakar som det "ska".
Det gör den här rätten!!
Den smakar som om den vore hämtad från närmsta kinarestaurang!!!

Receptet är på kyckling, men jag kan tänka mig att man absolut kan göra den på finskuren fläskfilé, eller något nötkött likaväl. Kanske lövbiff?

Här kommer det i alla fall, men när det gäller mängden buljongtärningar och vatten får man smaka sig fram.

3-4 kycklingfiléer i strimlor
1 purjo
1-2 morötter
1 stor burk strimlade bambuskott
1 liten burk böngroddar
ca 100 g färska champinjoner
6-7 dl vatten
maizenamjöl
1/2 - 1 tsk soja
2 krm salt
1/2 krm peppar
3-4 hönsbuljongtärningar

Fräs kycklingen och lägg undan. Fräs på champinjonerna.
Skiva purjon och morötterna och koka detta en kort stund.
Blanda allt (utom maizenan) i en stor gryta. 
Tillsätt mer vatten om så krävs och smaka dig fram med buljongtärningar, salt och peppar.
 
När du är nöjd med smaken och kycklingen är genomkokt, blandar du maizenamjöl med lite vatten och rör i.
Låt få ett uppkok och servera med basmatiris.



RSS 2.0