Biskvier

Biskvier måste väl vara något av det godaste som finns?!
Går utmärkt att baka själv dessutom!

ca 30 st

Bottnar:
400 g mandelmassa
2 äggvitor

Vispa vitorna till löst skum. Blanda ner riven mandelmassa till en smidig smet.
Spritsa ut till SMÅ rundlar på ett bakplåtspapper.
Platta till lite.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 10-15 minuter.

Bottnarna lossnar lättare om man sköljer plåten med kallvatten och sedan lägger tillbaka bakplåtspappret på den fuktiga plåten.

Låt kallna helt!


Biskvismet:
2 dl marsankräm
150 g smör!
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao

Rör fettet smidigt. Tillsätt lite marsankräm i taget.
Blanda i vaniljsocker, florsocker och siktad kakao.
Rör till en smidig kräm.

Klicka smeten på bottnarna och ställ kallt att stelna.

Smält sedan 200 g mörk blockhoklad (eller ännu hellre en "fin" choklad)
tillsammans med 25 g kokosfett eller 1 msk matolja.

Låt chokladen svalna något och doppa alternativt pensla sedan biskvierna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0