Budapestrulle

En favorittårta, och faktiskt inte särskilt svår att göra själv!!

ca 8 bitar

6 äggvitor
3 dl socker
80 g malda hasselnötter
2 msk marsanpulver

Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret på medelhastighet till skum.
Tillsätt resten av sockret och kör på full fart till fast skum.
Blanda nötter och marsanpulver och vänd sedan ned detta i smeten.

Spritsa (i tyll utan munstycke!!) täta "ränder" på ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Låt svalna något på plåten och stjälp sedan upp på handduk. Låt kallna helt.

Vispa 3 dl grädde. Bred ut över tårtan och häll ut avrunna burkmandariner (eller bananskivor om man föredrar det).

Rulla ihop till en rulltårta med hjälp av handduken.

Hit går det bra att förbereda och tårtan kan även frysas nu om det behövs.

Innan servering garneras den med smält mörk choklad som ringlas rätt över rulltårtan, samt florsocker som pudras över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0