Cous-cous från Tunisien
Denna är en mkt omtyckt rätt hemma hos oss!
Värm upp matolja i en gryta. Fräs 2-3 msk tomatpuré någon minut.
Lägg i 1 hackad gul lök och 2 hackade vitlöksklyftor.
Lägg i morötter skurna i stavar, potatis i klyftor, stjälkselleri i fina bitar samt kikärtor.
Dela 3-4 kycklingfiléer i mindre bitar. Bryn på dessa i en stekpanna och lägg sedan över i grytan.
Tillsätt salt, vitpeppar, gurkmeja, 2-3 "duttar" spiskummin samt lite cayennepeppar.
Späd med vatten så grytan får ngt att koka i.
Låt sedan puttra i ca 15 minuter.
Späd vid behov med mer vatten.

Gör ett paket cous-cous enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll i stort uppläggningsfat med kanter.
Blanda en del av såsen från grytan med cous-cousen och rör om.
Grynen ska bli lagom fuktiga och se lite färggladare ut...
Putta ut alla gryn mot serveringsfatets kanter, så det bildas en "grop" i mitten.

Jättegott!!!!
Värm upp matolja i en gryta. Fräs 2-3 msk tomatpuré någon minut.
Lägg i 1 hackad gul lök och 2 hackade vitlöksklyftor.
Puttra tills löken blir genomskinlig.

Lägg i morötter skurna i stavar, potatis i klyftor, stjälkselleri i fina bitar samt kikärtor.
Dela 3-4 kycklingfiléer i mindre bitar. Bryn på dessa i en stekpanna och lägg sedan över i grytan.
Tillsätt salt, vitpeppar, gurkmeja, 2-3 "duttar" spiskummin samt lite cayennepeppar.
Späd med vatten så grytan får ngt att koka i.
Låt sedan puttra i ca 15 minuter.
Späd vid behov med mer vatten.

Gör ett paket cous-cous enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll i stort uppläggningsfat med kanter.
Blanda en del av såsen från grytan med cous-cousen och rör om.
Grynen ska bli lagom fuktiga och se lite färggladare ut...
Putta ut alla gryn mot serveringsfatets kanter, så det bildas en "grop" i mitten.
Där lägger man sedan upp kyckling och grönsaker från grytan.

Jättegott!!!!
Kommentarer
Trackback