Cous-cous från Tunisien

Denna är en mkt omtyckt rätt hemma hos oss!

Värm upp matolja i en gryta. Fräs 2-3 msk tomatpuré någon minut.
Lägg i 1 hackad gul lök och 2 hackade vitlöksklyftor.
Puttra tills löken blir genomskinlig.


Lägg i morötter skurna i stavar, potatis i klyftor, stjälkselleri i fina bitar samt kikärtor.

Dela 3-4 kycklingfiléer i mindre bitar. Bryn på dessa i en stekpanna och lägg sedan över i grytan.

Tillsätt salt, vitpeppar, gurkmeja, 2-3 "duttar" spiskummin samt lite cayennepeppar.

Späd med vatten så grytan får ngt att koka i.
Låt sedan puttra i ca 15 minuter.
Späd vid behov med mer vatten.


Gör ett paket cous-cous enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll i stort uppläggningsfat med kanter.

Blanda en del av såsen från grytan med cous-cousen och rör om. 
Grynen ska bli lagom fuktiga och se lite färggladare ut...

Putta ut alla gryn mot serveringsfatets kanter, så det bildas en "grop" i mitten.
Där lägger man sedan upp kyckling och grönsaker från grytan.


Jättegott!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0