Kräftströmming
Jag avskyr strömming! All annan fisk äter jag gärna, men just strömming har jag oerhört svårt för.
På ett julbord för några år sedan bestämde jag mig dock för att testa även sånt som jag trodde att jag inte gillade, och Kräftströmming var ju jättegott!!
Jag letade reda på ett recept, och samma jul stod denna på mitt julbord.
Jag letade reda på ett recept, och samma jul stod denna på mitt julbord.
Hur gott som helst!
6 hg rensad strömming
6 hg rensad strömming
2 tsk salt
2 tsk dillfrö
1 brk krossade tomater
2 msk ketchup
1 dl färsk hackad dill
ngn dl vispgrädde
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj filéerna och klipp bort ryggfenorna.
Salta på skinnsidan. Rulla sedan ihop till små rulltårtor med skinnet inåt.
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj filéerna och klipp bort ryggfenorna.
Salta på skinnsidan. Rulla sedan ihop till små rulltårtor med skinnet inåt.
Ställ dem i en ugnsfast form.
Blanda krossade tomater, ketchup, grädde, dillfrö samt hälften av dillen.
Blanda krossade tomater, ketchup, grädde, dillfrö samt hälften av dillen.
Häll över strömmingen.
Grädda ca 20 minuter i ugnen och låt kallna.
Grädda ca 20 minuter i ugnen och låt kallna.
Garnera med resten av dillen.
Serveras kallt.
Serveras kallt.
Kommentarer
Trackback