Pepparkaksrutor med ostglasyr.
Min svägerska gav mig det här receptet och det är verkligen supergott!!!
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
1 påse pepparkakskrydda (15g)
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
GLASYR
200 g phiadelphia cream cheese
75g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker.
Sätt ugnen på 175 grader, rör smör och socker pösigt med elvisp, vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl tillsätt blandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en ungslångspanna klädd med bakplåtspapper, grädda på andra falsen nerifrån ca 30 min.
rör sedan ihop glasyren och bred den över kakan. MUMS!!!
Kakan är inspirerad av den klassiska morotskakan med tillhörande glasyr, men smeten smaksätts med pepparkakskryddor istället. Doftar och smakar jul och är ett ypperligt fikabröd såhär i adventstider!
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
1 påse pepparkakskrydda (15g)
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
GLASYR
200 g phiadelphia cream cheese
75g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker.
Sätt ugnen på 175 grader, rör smör och socker pösigt med elvisp, vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl tillsätt blandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en ungslångspanna klädd med bakplåtspapper, grädda på andra falsen nerifrån ca 30 min.
rör sedan ihop glasyren och bred den över kakan. MUMS!!!
Kommentarer
Trackback