Äppelkaka

Var och handlade och såg en förpackning färdig Vaniljsås. Suget efter en äppelkaka väcktes omedelbart. Bara att gå en runda till i affären och fylla vagnen med det jag kunde behöva till min kaka.

Väl hemma googlade jag efter ett recept, eftersom jag hittills inte hittat något som är så där perfekt.

Den här är kanske inte en total fullträff, men helt klart en av dom godaste äppelkakor jag ätit!

10 äpplen
3 msk kanel
1,5 dl socker
300 g smör
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 0,5 dl sirap

Skala och klyfta äpplena ( i min form räckte 6 normalstora äpplen). Blanda med kanelen och 0,5 dl av sockret. Lägg sedan åt sidan.

Blanda övriga ingredienser till en smidig deg. Degkrokarna på elvispen funkar fint.

Klicka ut ungefär hälften av degen i botten på en form. Fördela jämnt.
Lägg på äpplena och klicka på resten av smeten.
Häll sirapen över pajen.

Grädda i 175 grader ca 20 minuter.

När min paj stått inne i ugnen en liten stund, tog jag en gaffel och finfördelade degklumparna till ett lite jämnare täcke över hela kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0